Saija Mahon Django Damesin suojelijaksi

Olemme alusta asti olleet siitä onnekkaassa asemassa, että verkostoistamme löytyy runsaasti rohkeita ja omistautuneita ihmisiä, joiden mielestä Suomeen kaivataan kipeästi ohjelmoinnista kiinnostuineita ja tyttöjä ja naisia. Osan näistä ihmisistä olemme saaneet mukaan tiimiimme toteuttamaan Django Damesia.

Yksi näistä huikeista tyypeistä on Saija Mahon, joka toimii myös Django Dames -tapahtuman suojelijana. Kysyimme Saijalta muun muassa, miksi hän kokee aiheen tärkeäksi ja miksi naisia kaivataan IT-alalle.

Heippa Saija, kertoisitko aluksi hieman itsestäsi

Olen Saija Mahon, 35-vuotias naisyrittäjä, äiti ja aktiivinen mentori ja sparraaja varsinkin nuorille naisille ja yrittäjätaimille. Olen aktiivisesti mukana Girls in Tech Helsingin ja Lontoon toiminnoissa, ja tottakai Django Damesin aktiviteeteissa.

Olen kolmen eri yrityksen perustaja ja omistaja; lippulaiva yritykseni on digimarkkinointiin erikoistuva Mahon Digital Marketing, joka toimii pääasiassa Englannissa ja Skandinaviassa. Muita yrityksiäni ovat verkkosivujen suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunut Lonely Robot Web Design, joka toimii vain Englannissa, ja kolmas yritykseni on yritysten verkostoitumiseen erikoistunut tapahtumasarja The Caviar Club, joka toimii tällä hetkellä kolmessa eri kaupungissa Suomessa.

Olen intohimoinen yrittäjä, elämää rakastava ihminen ja minut löytää usein myös festivaaleilta ja tanssilattioilta – rakastan musiikkia, ystävien kanssa ulkona käyntiä ja perheen kanssa matkustamista.

Millaisia palveluja Mahon Digital tarjoaa?

Mahon Digital tarjoaa mm verkkosivujen optimointipalveluja, maksettua mainontaa (kuten Google Adwords, Bing Ads, Facebook, Twitter, LinkedIn PPC kampanjoiden rakentamista ja hallinnointia) ja tottakai sisältömarkkinointia sekä asiakkaidemme verkkopresenssin yhtenäistä ja relevanttia hallintaa.

Työnantajan ja yrittäjän näkökulmasta mikä on mielestäsi naisten tilanne ohjelmointialalla yleisesti?

Naisia on (vieläkin) liian vähän. Tällä hetkellä ratio tässä on 70% / 30%. Mielestäni, jotta voimme palvella asiakkaitamme paremmin ja jotta omien tiimiemme tasapaino, hyvinvointi ja dynaamisuus parantuu ja kehittyy, naisia tulisi osata ohjata, kouluttaa, valistaa ja houkutella tälle alalle enemmän.

Jopa tällä vuosituhannella on vielä stereotypioita ilmassa, jotka antavat naisten ymmärtää että heidän paikkansa ei kuulu ohjelmointialalle. Heidän ei tule kiinnostua tai tykätä ohjelmoinnista tai muusta teknisestä alasta. Tämä on sääli, ja toivon, että Django Damesin ja Girls in Techin kaltaisten ohjelmien ja projektien ansiosta tämä käsitys ja ajattelu muuttaa suuntaa.

Työnantajana minun on erittäin tärkeää voida palkata tasapainoinen tiimi, jotta asiakkaamme kaikki tarpeet tulevat tyydytettyä ja jotta palveluportfoliomme kehittyy ja parantuu eri näkökulmien ja ajattelun johdosta. Naiset ja miehet tunnetusti omaavat varsin erilaiset aivot ja ajattelutavat, joten tämä on vain rikkaus joka täydentää tiimin suorituskykyä.

Mitä annettavaa naisilla mielestäsi olisi ohjelmointialalle? Puuttuko jotain kun naisia ei ole alalla?

Naiset voivat ehdottomasti tuoda lisää dynaamisuutta, monimuotoisuutta ja potentiaalisesti jopa hieman vahvempaa emotionaalista tunneälyä ohjelmointialalle ja tämän yleiseen kehitykseen liittyvään prosessiin. Mielestäni alalta ei puutu muita kuin niitä naisia. Meidän tulee valistaa nuoria tyttöjä, naisia ja tottakai muita roolimalleja (kuten isät, veljet ja kaverit) siitä, että ohjelmointiala on ihan normaali ala naisillekin.

Mistä sinun mielestäsi naisten vähyys alalla johtuu?

Juuri tuosta valistuksesta, historiallisista stereotypioista (joita emme vieläkään ole valitettavasti pystyneet täysin karistamaan) ja siitä, että nuoria naisia ei jo koulusta saakka ohjata ohjelmointialalle niin aggressiivisesti kuin esimerkiksi poikia ja miehenalkuja. Tämän tulee ehdottomasti muuttua jo koulutusvuosien alkumetreillä ja toivon, että opinahjot ottavat tämän seikan vakavasti.

Millä keinoilla naisia saataisiin lisää alalle?

Kuten yllä mainitsen, tämä tulisi ottaa huomioon jo kouluvuosien alkuvaiheessa. Ja toki projektit kuten Django Dames ja Girls in Tech, auttaa. Toinen keino olisi toki se, että työilmoitukset tehtäisiin hieman sopivimmiksi naisillekin. Kun luen ohjelmointialan ilmoituksia, ne voi joskus olla jo ohjattu mies-sukupuolelle pizza and beer Jedi viestinnällä. Tässä asiassa voitaisiin skarpata. Työnantajilla on tässä suuri rooli ja mahdollisuus vaikuttaa.

Miksi sinusta naisen kannattaisi suuntautua IT-alalle?

Koska IT ala tulee kasvamaan räjähdysmäisesti ja meidän kaikkien tulisi nähdä ohjelmointi osana tulevaisuuttamme, ja asiana joka tulee vaikuttamaan jokaiseen toimintoomme elämässämme ja ammatissamme. Jos naiset jäävät junasta, otamme monta askelta taaksepäin, emmekä pysty välttämättä toimimaan itsemme, perheemme ja uramme eteen niin tehokkaasti kuin jos olisimme osana IT-kulttuuria.

Miksi päätit lähteä Django Damesin suojelijaksi?

Lähdin Django Damesin suojelijaksi, koska tämä projekti ja asia on sydäntäni todella lähellä. Olen jo aktiivisesti mukana mentoroimassa Helsingin ja Lontoon Girls in Tech – yhteisöjä, joten tämä oli minulle luontaisesti projekti, johon halusin tarrata heti kiinni! Uskon että tämä hanke saa muutoksen aallon käyntiin, ja haluan ehdottomasti olla osana sitä.

Haluatko vielä lähettää terveisiä koodikoululaisille?

Olen aivan ällistynyt ja positiivisesti vaikuttunut että Django Damesiin haki todella monta ohjelmoija-taimea ja olen teistä kaikista todella ylpeä jo tässä vaiheessa! Olette nyt jo näyttäneet uskomatonta rohkeutta, yritteliäisyyttä, kiinnostusta ja uteliaisuutta jotain sellaista kohtaan, joka joskus vieläkin tuntuu heprealta. TE olette tulevaisuus, TE tulette muokkaamaan ja raivaamaan tietä seuraaville sukupolville, tytöille ja naisille, ja tulette muovaamaan ohjelmointialaa parempaan suuntaan. GO GO GO! X Saija

Saija Mahon on yksi Django Dames tapahtuman suojelijoista

 

Kuva Jere Satamo.

Julkaistu huhtikuu 12, 2016 kategoriassa: Blogi kirjoittaja Django Dames