Django Dames – Mistä tässä oikeastaan on kyse?

Tapahtumapäivä lähenee ja hakuaikaakin on enää viikko jäljellä! Nyt on siis viimeistään aika jättää hakemus jos haluat osallistua tämän kevään Django Damesiin. Hakea voit esimerkiksi tästä! Mutta mikä Django Dames oikein on?

Mikä on Django Dames?

Tapahtuman avulla tarjoamme tytöille ja naisille mahdollisuuden kokeilla koodaamista ympäristössä, jossa kaikki muutkin ottavat vasta ensiaskeliaan. Päivässä ei kenestäkään leivota koodaria mutta toivomme että ensikosketuksen jälkeen osallistujat innostuvat jatkamaan opettelua.

Järjestimme Django Damesin ensimmäistä kertaa viime vuoden helmikuussa. Tiesimme että kysyntää tyttöjen ja naisten ohjelmointiopetukselle on mutta ihmisten innostus yllätti meidät silti – saimme lopulta paikkoihin nähden yli nelinkertaisen määrän hakemuksia.

Hakemusten määrä itsessään on jo mahtava juttu mutta eniten meidät yllätti hakemusten laatu. Pyysimme hakijoita kirjoittamaan lyhyen kuvauksen siitä, miksi juuri he haluavat olla 25 ohjelmointioppilaan joukossa. Vastaukset ovat kummallakin kerralla olleet toinen toistaan inspiroivampia. Viimeistään hakemuksia lukiessa vatsanpohjaan tuli tunne, että olemme oikeasti tekemässä todella hienoa juttua.

Mitä tapahtumassa tehdään?

Päivän aikana rakennetaan ohjaajan opastuksella Django frameworkia hyödyntäen eräänlainen blogipohja. Ohjaajan lisäksi apuna ja tukena toimii reipas joukko ohjelmoinnin kovia ammattilaisia, joiden puoleen voi kääntyä kun koodi on solmussa ja tuntuu ettei tästä tule mitään.

Ja koska kukaan ei koodaa tyhjällä masulla, on päivän mittaan tarjolla aamupalan ja lounaan lisäksi mielin määrin kahvia ja naposteltavaa.

Mitä Django Dames maksaa?

Usko tai älä, ei mitään! Mahtavat yhteistyökumppanimme varmistavat, että tapahtuma säilyy tänäkin vuonna maksuttomana.

Viime tapahtuman jälkeen monet kysyivät meiltä, miksi emme tee tapahtumasta bisnestä ja veloita osallistumismaksua. Meille yksi tärkeimmistä Django Dames tapahtuman arvoista on se, että voimme tarjota mahdollisuuden kokeilla koodaamista ilmaiseksi.

Toivottavasti viimeistään nyt innostuit hakemaan mukaan! Jätäthän hakemuksesi viimeistään lauantaina 9.4. Hae mukaan tästä!

Tyttöjen koodikoulu Django Dames

Julkaistu huhtikuu 03, 2016 kategoriassa: Blogi kirjoittaja Django Dames