Kasvot Django Damesin takana – Lauriina Holmström

Django Dames -tapahtuman taustalla on kolme pääarkkitehtiä, joista esittelemme nyt viimeisen. Meidän harteillamme on ollut tapahtuman suunnittelu, toteutus ja onnistuminen. Nämä samat kasvot löydät myös itse tapahtumasta.

Lauriina Holmström toimii Django Dames –tapahtuman markkinointivastaavana. Lauriina on Turkuun alun perin opiskelujen perässä muuttanut Porilainen, jonka puhetta kuunnellessa ei kotipaikasta voi erehtyä. Lauriina on Turun Ammattikorkeakoulun tuore kasvatti ja todistuksessa lukee digitaalisen markkinointiviestinnän tradenomi. Annetaan Lauriinan kertoa itse lisää!

Mitä puuhailet nykyään?

Työskentelen markkinointikoordinaattorina turkulaisessa ohjelmistoyrityksessä nimeltä Sofokus. Pyöritän Sofokuksella tällaista kompaktia yhden naisen markkinointiosastoa! Päädyin Sofokukselle alun perin opintoihini liittyvän ammattiharjoittelun kautta ja täällä ollaan edelleen! Mihin sitä täältä lähtisi kun on ollut niin kivaa!

Miten päädyit järjestämään Django Damesia?

Osallistuin itse viime keväänä Rails Girls tapahtumaan Turussa ja pidin ajatusta tyttöjen koodikoulusta ihan mahtavana ideana! Hauduttelin ideaa hetken tulin siihen tulokseen, että jotain tällaista on järjestettävä! Meillä on Sofokuksella talo täynnä todella kovan luokan koodareita, joiden osaamista halusin jollakin tavalla päästä hyödyntämään ja tulimme lopulta siihen tulokseen, että ohjelmistokehyksistä Django toimisi tässä parhaiten. Otin vetovastuun hommasta ja tässä ollaan puoli vuotta myöhemmin!

Mikä on ollut parasta Django Damesin järjestämisessä ja mitä odotat eniten?

Parasta Django Damesin järjestämisessä on ehdottomasti ollut ihmisten valtava kiinnostus tapahtumaa kohtaan! On helppoa olla innoissaan tapahtumasta, jota on itse ollut alusta asti ideoimassa ja jonka ympärillä on häärinyt monta kuukautta mutta se kun huomaat että myös muut pitävät tätä ihan mahtavana juttuna, tuntuu todella hienolta! Tapahtumamarkkinointi on myös ollut itselleni ihan uusi asia ja on ollut todella hauskaa päästä kokeilemaan vähän erilaisia juttuja.

Varsinaiselta tapahtumapäivältä odotan ehdottomasti sellaista innostuneisuuden ja onnistumisen ilmapiiriä, jonka koodarityttömme (toivottavasti) pääsevät kokemaan!

Mikä on oma suhteesi koodaamiseen?

Ohjelmointi on ollut eri muodoissa läsnä oikeastaan koko elämäni. Kun asuin vielä kotona, vanhemmillani oli pieni ohjelmistoyritys, ammattikorkeakoulussa osallistuin parille ohjelmoinnin kurssille ja nyt olen sattumien kautta päätynyt ohjelmistotaloon töihin. Kaikesta huolimatta koodaustaitoni ovat melko heikot. Koen kuitenkin ymmärtäväni ohjelmoinnin maailmaa ainakin jollain tasolla ja oman työni kannalta se on elintärkeää.

 

Nähdään 7.2. Django Damesissa!

Kurkkaa myös aikaisemmat Tuomaksen sekä Aleksin haastattelut!

Lauriina

Julkaistu tammikuu 23, 2015 kategoriassa: Blogi kirjoittaja Django Dames